Crepi & Gladpleister

Wat is crepi?

Crepi of sierpleister is een populaire decoratieve afwerking voor gevels en muren. Het is een mengeling op basis van cement met veel voordelen en brede toepassingsmogelijkheden. Door die veelzijdigheid is Crepi geschikt voor uiteenlopende bouwstijlen. Een bekend gezicht is een crepi gevel met grotere korrel bij een meer landelijke stijl. Maar omdat crepi ook met kleine korrel glad kan worden aangebracht is het uiterst geschikt voor moderne gebouwen en nieuwbouw met grote, strakke vlakken. Omdat je crepi in elke kleur kan maken, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Een frisse en geïsoleerde gevel
Crepi wordt vaak gebruikt bij renovatie en isolatie van bestaande muren. Op de muur worden isolatieplaten aangebracht van de gewenste dikte. Daarop komt een wapeningslaag en uiteindelijk een laag sierpleister. Zo worden oude gebouwen niet alleen perfect geïsoleerd, ze krijgen ook een nieuwe strakke afwerking!

Soorten crepi
De keuze van de kleur en de korreldikte van crepi geven je gevel een uniek uitzicht. Je kan crepi zowel binnen als buiten toepassen. Vroeger konden gevels alleen met minerale crepi worden afgewerkt omdat er toen nog geen kunstharsen bestonden. Intussen zijn vooral de siliconen gebonden pleisters populair, omdat ze sneller aangebracht kunnen worden en elastische eigenschappen hebben. Voor buitengevels wordt meestal een onderscheid gemaakt tussen deze types:

  • Silicoonhars sierpleister: blijft onder de meeste omstandigheden het langste proper. Door de elasticiteit ook ideaal voor gevels met (micro-)scheurtjes. Door toevoeging van kunsthars is het goed bestand tegen beschadigingen van buitenaf (stoten, krassen, …)
  • Minerale sierpleister: voor een optimale dampdoorlatendheid en oneffen ondergronden. Minerale crepi bestaat volledig uit natuurlijke materialen (zand, kalk en cement). Hierdoor kan de gevel zeer goed blijven ademen terwijl hij toch goed beschermd wordt.
  • Silicaatpleister: budgetvriendelijke keuze voor wie een pleister wil die lang proper blijft.
  • Gladpleister: voor een erg gladde en fijne afwerking van alle mogelijke ondergronden.

Care2Cover werkt met kwaliteitsproducten van Willco, een Belgisch topproduct met 10 jaar garantie.

Crepi & sierpleister - Care 2 cover
Crepi & sierpleister - Care 2 cover
Crepi & sierpleister - Care 2 cover
Crepi & sierpleister - Care 2 cover
Crepi & sierpleister - Care 2 cover
Crepi & sierpleister - Care 2 cover

Plaatsen van crepi
Crepi kan op verschillende manieren worden aangebracht op je gevel:

  • Pleisteren met troffel: voor een gladde afwerking
  • Sierpleisterwerk: afwerking met diverse mooie motieven in de gewenste stijl
  • Schuren: cirkelvormige motieven met een licht korrelige structuur
  • Spuiten: goedkoopste manier, met een licht ruwer effect

Als expert in gevelrenovatie met de juiste machines zorgt Care2Cover voor een perfect eindresultaat. Ook voor gebouwen met minder voor de hand liggende oppervlaktes en vormen is crepi een ideale gevelbekleding.

Wanneer kiezen voor crepi
Gevels bepleisteren met crepi biedt heel wat voordelen. Een crepi gevel oogt proper en egaal en beschermt je gebouw tegen vocht. Crepi sierpleister is ook een perfecte afwerking na de isolatie van een buitenmuur.

Crepi in verschillende kleuren
Crepi wordt in de kern gekleurd en je hebt de keuze uit meer dan 800 verschillende RAL-kleuren. Kies je voor een lichtere kleur, denk dan ook aan bescherming tegen vlekken door aflopend regenwater. Met enkele eenvoudige maatregels zoals druiplijsten en opstanden zijn die eenvoudig te voorkomen. Bij donkere kleuren moet je dan weer rekening houden met de eventuele combinatie met gebruikte isolatiematerialen. Door de sterkere opwarming van donkerder kleuren kunnen temperatuurverschillen ontstaan die niet ideaal zijn voor de gevelpleister. We helpen je graag verder met onze jarenlange ervaring in gevelrenovatie om de ideale keuzes te maken.

Reinigen van crepi gevels
Crepi sierpleister kan goed gereinigd worden. Je houdt wel best rekening met de soort crepi en afwerking. Een te enthousiast gebruik van een hogedrukspuit op een minerale crepi kan ervoor zorgen dat het pleisterwerk los komt. Bij een siliconen pleister speelt dat minder mee. Vraag ons gerust naar raad voor onderhoud. Al professionele gevelreinigers kunnen we je gevel natuurlijk ook steeds komen reinigen met onze geavanceerde apparatuur.

Prijzen voor laten plaatsen van crepi
De prijs van gevelbepleistering met crepi is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen de situatie ter plaatse: hoe groter het project hoe goedkoper de prijs per vierkante meter. Zijn er veel schuine zijden of moeilijke hoeken? Dan zal de prijs iets hoger worden. Ook de soort gebruikte isolatie, de soort crepi die je kiest en de afwerking spelen een belangrijke rol. Neem gerust contact met ons op om jouw project te bespreken. Zo krijg je meteen een goed idee van de kostprijs voor crepi.

Geïnteresseerd hoe we jouw bouwproject of woning afwerken met crepi gevelbepleistering?

Kies voor kwaliteit met producten van Willco
Care2Cover is een erkende installateur van de kwaliteitsproducten van Willco. Je geniet van een Belgisch topproduct dat steunt op meer dan 40 jaar ervaring en twee generaties vakkennis. Willco ontwikkelt en optimaliseert kwalitatieve sierpleisterproducten. Zo wordt je huis steeds afgewerkt met het beste product.

Willco producten zijn bestand tegen regen en wind. Ze behaalden niet enkel de Europese ETA goedkeuring, maar ook de nog strengere Belgische ATG goedkeuring, die extra tests vraagt met warmte-regencycli gevolgd door vries-dooi cycli. Want je wil natuurlijk dat je huis het typisch Belgische weer met gemak kan doorstaan. De crepi sierpleisters zijn bestand tegen regen, wind en mos en verkleuren niet door zonlicht.

Dat zéggen we niet alleen: met sierpleisters van Willco geniet je van een stevige garantie. Omdat we voor elke laag (verlijming, isolatieplaat, wapening, glasvezel, hechting en sierpleister) werken met 100% Willco producten, zijn we ook zeker dat je buitengevel extra lang zal meegaan. Daarom geven we je zonder zorgen 10 jaar garantie.

Kies dus liever niet voor een combinatie van alternatieve producten die soms wat goedkoper zijn maar absoluut niet aan dezelfde kwaliteit voldoen. Vaak passen ze ook niet goed bij elkaar. Met als gevolg: snellere slijtage of gebreken aan je gevel. Je vindt niet waar de fout zit en loopt van het kastje naar de muur. Kies dus voor een volledig systeem van Willco en geniet van 10 jaar gegarandeerd resultaat.

Vraag uw gratis offerte

Van vloer tot dak, wij bieden een oplossing!


Laten we afspreken